Steun ons en help Nederland vooruit

zaterdag 17 oktober 2015

D66Geldermalsen blij met opvanginitiatief Geldermalsen

Tijdens de oogstrapportage kondigde het college het officieel aan. Geldermalsen wil extra vluchtelingen ‘op schaal passend bij onze gemeente’ opvangen.

Twitterbericht van Jan de GeusD66Geldermalsen juicht dit initiatief toe en ondersteunt het college actief in de uitvoering. Het (tijdelijk) laten verblijven van asielzoekers met een status hier, geeft ruimte in de noodopvang elders. Het past bij de initiatieven in onze eigen dorpen zoals in de uitgebreide actie in Tricht en de wens van individuele inwoners om woonruimte ter beschikking te stellen. De oproep van het college aan bedrijven en burgers maakt dit dus mogelijk: “De gemeente  staat open voor aanbod van particulieren of ondernemers.”

D66Geldermalsen hoopt dat men bij het kiezen van de locaties rekening houdt met bereikbaarheid van de opvanglocatie en scholingsmogelijkheden voor de kinderen van de vluchtelingen in de nabijheid.