Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 15 november 2019

Politiek, ook voor jongeren

Na het unaniem aannemen van een motie hierover van D66 zijn in de gemeente Geldermalsen destijds de lessen Democracity voor basisschoolleerlingen gestart. Deze werden gegeven door Pro Demos uit Den Haag en worden voorgezet in de nieuwe gemeente.

Dit najaar vonden ze weer plaats. Het blijft bijzonder om als D66 raadsleden hier een bijdrage aan te mogen leveren en door kinderen uit de groepen 7 te worden ondervraagd over ons werk in de raad en voor de gemeente. Inmiddels is ook de jongerenraad geïnstalleerd, eveneens op initiatief van onze fractie, en hebben we als gemeenteraad in het najaar een speeddate bijeenkomst met leerlingen van de Lingeborgh gehouden. Hierbij was D66 met vier man/vrouw vertegenwoordigd. Verkeersveiligheid, sociale veiligheid en drugsgebruik waren belangrijke onderwerpen voor jongeren.