Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 1 september 2021

Kandidaatstelling is geopend

Op 16 maart 2022 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Als lid van D66 West Betuwe kan jij je kandidaat stellen als raadslid voor D66 West Betuwe.

De kandidaatstelling is tot 1 oktober 2021 23.59 uur geopend.

De leden hebben in de Algemene Afdelingsvergadering van 17 februari 2021 de profielschets voor de raadsleden goedgekeurd.

Wil jij je kandideren?
Vul dan het formulier voor de kandidaatstelling in en stuur die naar de verkiezingscommissie.

Zorg ervoor dat jouw juiste gegevens zijn ingevuld op het kandidaatstellingsformulier. Vermeld jouw achternaam en voorletters zoals deze bekend zijn in de gemeentelijke basisadministratie van de gemeente.

Bij de sluiting van de kandidaatstelling moet je minimaal zes (6) maanden lid zijn van D66. Als je korter dan zes maanden lid bent, dan kan je uiterlijk acht (8) dagen voor de sluiting van de kandidaatstelling dispensatie aanvragen bij het Landelijk Bestuur.

In het kandidaatstellingsformulier vragen we om jouw motivatie. Deze motivatie zal op 1 november 2021 naar de leden worden gestuurd bij de opening van de interne verkiezing voor de lijstsamenstelling.

Planning
De kandidaatstelling voor het raadslidmaatschap sluit op 1 oktober 2021 om 23.59 uur. Van 3 tot en met 14 oktober voert de Lijstadviescommissie (LAC) gesprekken met de kandidaten om te komen tot een voorstel voor een kandidatenlijst vanaf plaats 2. Houdt in deze periode ruimte voor een gesprek.

De digitale stemming voor de kandidatenlijst wordt gehouden onder de stemgerechtigde leden op peildatum 1 november 2021, in de periode tussen 1 november en 15 november 2021.

Thema

D66 West Betuwe

D66 West Betuwe staat voor West Betuwe op een D66 manier. Toekomstgericht, want er kan zoveel meer.
We richten ons daarom de komende tijd vooral op een Sociaal, Leefbaar en Duurzaam West Betuwe

Lees meer