Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 21 november 2021

Thuis in West Betuwe

WEST BETUWE – De kandidatenlijst van D66 West Betuwe voor de gemeenteraadsverkiezingen in maar 2022 is officieel vastgesteld. Tevens is het overkoepelende thema van het verkiezingsprogramma gepresenteerd: Thuis in West Betuwe.

D66 lijsttrekker Rita Boer Rookhuiszen uit Tricht is maar wat trots op de lijst met 19 West Betuwenaren. Ingrid Zwaan uit Meteren op plek twee heeft een pedagogische achtergrond en brengt daarnaast haar ervaring mee als raadslid in buurgemeente Gorinchem. Vic Bogerman uit Vuren op plek drie is deskundig op onder andere de dijkverzwaring. Hij wordt gevolgd door Marieke Vermeulen uit Geldermalsen op plek vier, zij zorgt voor de financiële deskundigheid. Ondernemer Jan de Geus uit Beesd op plek vijf kan gezien worden als vertegenwoordiger van het bedrijfsleven in West Betuwe. Hij heeft ook ruime ervaring in de lokale politiek. ,,Samen met de andere kandidaten op onze lijst zorgen zij voor een grote variatie aan ervaring, leeftijden en achtergronden’’, vertelt de nummer een van de D66 West Betuwe lijst. ,,Allen voelen zich thuis in West Betuwe en zetten zich graag in voor West Betuwe en haar inwoners en ondernemers.’’

Thuis in West Betuwe is voor D66 ook het thema bij de gemeenteraadsverkiezingen. ,,Daarin komt voor ons alles samen want als je het over wonen hebt, heb je het over alle belangrijke thema’s die ervoor moeten zorgen dat je je thuis voelt in je eigen huis en in je eigen gemeente. Een passend, betaalbaar en duurzaam huis, natuur in de directe woonomgeving en veilig over straat kunnen, met name ook als je fietser of voetganger bent. Met voorzieningen dichtbij en goed bereikbaar. En net zo belangrijk vinden wij dat waar je ook woont iedereen zich welkom voelt en het niet uitmaakt wie je bent, waar je vandaan komt of wat je achtergrond is. Iedereen mag meedoen.’’

De huidige coronamaatregelen maakt het directe contact met inwoners lastiger. ,,De gebruikelijke in gesprek sessies met ons als D66’ers op straat zijn op dit moment nog niet goed uit te voeren. We zijn aan het experimenteren met andere manieren, daarover binnenkort meer. We zijn natuurlijk altijd direct te benaderen via www.westbetuwe.d66.nl

 

De kandidaten van D66 West Betuwe

1 Rita Boer Rookhuiszen uit Tricht

2 Ingrid Zwaan uit Meteren

3 Vic Bogerman uit Vuren

4 Marieke Vermeulen uit Geldermalsen

5 Jan de Geus uit Beesd

6 Marisca Stolp uit Geldermalsen

7 Pieter van Zoest uit Tuil

8 Ashley Karsemeyer uit Waardenburg

9 Karin van Londen uit Meteren

10 Niek Brunsveld uit Est

11 Jolande van Meeteren uit Geldermalsen

12 Jenneke Klein Geltink-Meijering uit Herwijnen

13 Wijnand van de Giessen uit Acquoy

14 Carla Marcuse uit Ophemert

15 Leonie van der Voort uit Hellouw

16 Boet Israel uit Tricht

17 Annelies Brand uit Geldermalsen

18 Simone Jilderda uit Opijnen

19 Wouter Voshol uit Meteren

Thema

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Ons verkiezingsprogramma heeft 25 pagina's, 3 hoofdstukken.
Liever direct naar een onderwerp? Bekijk onze standpunten!

De kern van ons programma is: Goed wonen | Gezonde kernen | Groene groei.
D66 kiest voor goed wonen in levendige ondernemende kernen, met kansen voor iedereen, zorg voor elkaar en maximale vrijheid en veiligheid. Transparant bestuur en dienstverlening dichtbij en op maat.

D66 kiest voor de toekomst van West Betuwe: groen wonen, groen vervoer, groene stroom en droge voeten.

Stem daarom ook 16 maart 2022 D66 West Betuwe!
Kies Durf | Kies Doen | Kies D66

Lees meer