Steun ons en help Nederland vooruit

Doe mee!

We zijn altijd op zoek naar (nieuwe) leden in West Betuwe die ‘iets willen doen in de politiek. Hands-on dingen, meelezen, discussiëren, meedraaien, noem maar op. Vind jij het leuk om een bijdrage te leveren aan onze zichtbaarheid? Dat kan en is leuk om zo ook andere leden van D66 West Betuwe te ontmoeten.

Vacatures

We nodigen je graag uit om je aan te melden als lid van de verkiezingscommissie.
Gezien de termijn voor indiening van de stukken bij het Landelijk Bureau voor deelname, verzoeken we je interesse hiervoor kenbaar te maken uiterlijk 13 maart 2021. We nemen dan direct contact met je op!

Wat doet de verkiezingscommissie?

  • De verkiezingscommissie wordt door de ledenvergadering ingesteld voor het waarborgen van een onpartijdige voortgang van de kandidaatstellingsprocedure. De verkiezingscommissie is verantwoordelijk voor de procedures die gelden voor het samenstellen van de kandidatenlijst. De verkiezingscommissie is belast met:
  • Het informeren van de leden over de wijze waarop de kandidaatstellingsprocedure verloopt, alsmede het beschikbaar stellen van het kandidaatstellingsformulier.
  • De controle en verificatie van de informatie van de kandidaten en de informatieverstrekking over de kandidaten aan de leden.
  • Het organiseren en vaststellen van de stemmingen en het bekendmaken van de uitslag ervan.
  • De indiening van de definitieve kandidatenlijsten voor de verkiezingen bij het betreffende hoofdstembureau op de Dag der Kandidaatstelling, zoals door de Kieswet is voorgeschreven

Let op: Het lidmaatschap van de verkiezingscommissie is onverenigbaar met het kandidaat zijn voor de kandidatenlijst en met het lidmaatschap van de lijstadviescommissie.

Wij hopen natuurlijk ook op veel kandidaten voor onze verkiezingslijst te zijner tijd!

 

Op dit moment zijn we ook op zoek naar fractie-ondersteuner

Laatst gewijzigd op 7 maart 2021