Steun ons en help Nederland vooruit

Marieke Vermeulen

Burgerlid

38 jaar

Woonplaats: Geldermalsen

Al langere tijd had ik de wens om de politiek niet alleen via de media te volgen, maar ook actief mee te denken. Toen mijn man en ik ongeveer 5 jaar geleden in Geldermalsen zijn komen wonen, heb ik besloten om me aan te sluiten bij D66 Geldermalsen.

Mede door mijn opleiding en achtergrond ben ik erg geïnteresseerd in de gemeentefinanciën en de wijze waarop deze gemeente bestuurd wordt. Juist omdat deze zaken de basis zijn om al het werk van de gemeente Geldermalsen goed uit te kunnen voeren.

Net als de meeste huishoudens heeft ook de gemeente financieel lastige jaren achter de rug. Daarnaast krijgen de gemeentes vanaf 2015 meer taken in het sociale domein, die gepaard moeten gaan met bezuinigingen. Er zullen daarom keuzes gemaakt moeten worden. Wat voor gemeente willen we zijn? Bij D66 staat de eigen kracht van mensen en ook het waken voor te hoge lasten van de burgers centraal. Met dit in het achterhoofd zullen we de komende jaren, samen met jullie, keuzes moeten maken. Om zo met elkaar te kunnen werken aan de toekomst van de gemeente Geldermalsen.

Meer van Marieke Vermeulen