Steun ons en help Nederland vooruit

Rita Boer Rookhuiszen

Fractievoorzitter

67 jaar

Woonplaats: Tricht

Fractievoorzitter, Raadslid, Commissielid Samenleving

Met veel enthousiasme ben ik de lijsttrekker van D66 West Betuwe. Mijn ervaring als raadslid, en van het fractievoorzitterschap, hebben mij gesterkt in de overtuiging dat ik de geschikte persoon ben om D66 West Betuwe als lijsttrekker te vertegenwoordigen.

Ik ben trots op hoe de (steun)fractie van D66 West Betuwe als team samengewerkt heeft. We hebben, ook al zitten we in de oppositie, veel voor elkaar kunnen krijgen. Ondanks een behoudende en soms gepolariseerde en populistische gemeenteraad. Ik wil het redelijke en progressieve D66 geluid duidelijk laten horen in aanloop naar de verkiezingen en binnen de nieuwe gemeenteraad. Waarbij de inhoud voorop staat en we, ondanks verhitte of lastige discussies, respectvol blijven naar anderen.

Mijn inzet bij de verkiezingen is om D66 zo groot mogelijk te maken. En om mee te ‘regeren’ om nog meer te bereiken. Het netwerk dat ik inmiddels in de lokale samenleving en de regio heb opgebouwd, onder andere door het raadswerk en mijn werk als freelance journalist en als vrijwilliger, helpt hierbij. De verkiezingstijd zal veel tijd en inzet vragen. Contact met en luisteren naar de verhalen en emoties van inwoners en ondernemers, en niet in de laatste plaats die van onze eigen D66 leden en achterban, zijn hierbij essentieel. Ik ben er van overtuigd dat door daadwerkelijk interesse in mensen te tonen en te zoeken naar wat hen beweegt, we draagvlak kunnen creëren voor de veranderingen die nodig zijn. De uitdagingen zijn namelijk groot. Denk alleen maar aan de klimaatcrisis, kansenongelijkheid en woningnood.

Verandering kun je echter niet opleggen, we zullen moeten overtuigen. Daar wil ik me als lijsttrekker namens u allen voor de volle honderd procent voor inzetten. Met de onontbeerlijke steun van de (steun)fractie en een ieder van u die een steentje wil en kan bijdragen.

Beroep of maatschappelijke functie
Freelance schrijver/redacteur/journalist/fotograaf

Huidige functie binnen of namens D66
Gemeenteraadslid gemeente West Betuwe (sinds januari 2019)

Vroegere functie(s) binnen of namens D66
Gemeenteraadslid gemeente Geldermalsen (2010-2018)
Fractiesecretaris D66 Geldermalsen (2006-2014)
Campagnecoördinator (2006-2017)
Penningmeester bestuur D66 Geldermalsen, Neerijnen, Lingewaal (1995-2016)
Secretaris Dagelijks Bestuur Stichting Kinderopvang Geldermalsen (namens D66, 1995-2002)

Meer van Rita Boer Rookhuiszen